Kan det vara ekonomiskt att låna?

Jag fortsätter att informera om ekonomi här på bloggen. Idag tänkte jag sätta tänderna i fenomenet snabblån. Den här typen av lån har varit ganska utskällda på senare år, men jag vill inte riktigt hålla med i kritiken. Visst finns det risk att sätta sig i skuld när man lånar pengar, men använder man sig bara av seriösa aktörer som till exempel Frogtail kan lånet faktiskt vara en bra affär. Det finns dock några viktiga saker du bör tänka på innan du lånar.

Planera ditt lån, det vill säga, försäkra dig om att du kommer att kunna betala tillbaka när återbetalningstiden gått ut.

 

Undersök olika låneaktörer för att hitta en som passar din ekonomiska situation. Titta till exempel på avgifter och återbetalningstider.

 

Varför kan då snabblån vara bra? Säg att du till exempel får en oväntad räkning med kort återbetalningstid. Då är det ofta smartare att låna pengar och betala direkt än att dra på sig stora påminnelseavgifter. Detta gäller också när saker i hemmet oväntat går sönder. Att åtgärda problemet fort kan ofta göra att du slipper ytterligare kostnader. Lånar du bara med ansvar kan ett snabblån vara ett bra alternativ.

låna2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *