Bilen är vår största bov

Fonder och aktier i all ära, men för den som vill bygga upp ett kapital så måste man också ha en klar översikt av sina utgifter och inkomster. Pengarna kan inte växa av sig själva utan du måste ha drönett aktivt intresse av att hjälpa dem på vägen. Om du tänker börja spara i fonder så behöver du ju ett kapital, och ett kapital kan du bara få genom att spara egna pengar. Det finns några sätt att skära ned på vardagsutgifterna, och ofta handlar nya vanor bara om att vänja sig. En av våra största ekonomiska bovar är bilen. Förutom bensin, skatt och försäkringar, behöver den också service och reparationer med jämna mellanrum. Genom att använda den mindre, parkera den inomhus eller kanske till och med ställa av den under perioder kan du spara åtskilliga tusenlappar. Om den går sönder, gör också lite bredare efterforskningar kring vilka reservdelar till din bil som fungerar lika bra begagnade och vilka som du måste köpa nya. Kan du kanske fixa skadan själv eller ta hjälp av någon du känner?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *