Vad betyder market maker?

Jag fick en fråga om vad en market maker är och vad denne gör. Tänkte att jag kan förklara det här på bloggen. Enkelt uttryckt är det en finansiell aktör som som ställer ut köp- och säljkurs för en finansiell tillgång eller en råvara. Börsen är som bekant neutral och tar aldrig egna positioner i more »

Läs mer

Spara på semestern

Hej igen! I förra inlägget skrev jag bland annat om att bilen är en av våra största pengarbovar och gav tips på olika faktorer som bidrar till detta faktum. När det gäller att boka service och ta hand om bilen finns det en bred marknad att välja på, och även en hel del man kan more »

Läs mer

Bilen är vår största bov

Fonder och aktier i all ära, men för den som vill bygga upp ett kapital så måste man också ha en klar översikt av sina utgifter och inkomster. Pengarna kan inte växa av sig själva utan du måste ha ett aktivt intresse av att hjälpa dem på vägen. Om du tänker börja spara i fonder more »

Läs mer

Var ska du placera dina pengar?

Frågan i rubriken är både lätt och komplicerad. Du ska naturligtvis placera dina pengar där de ger dig god avkastning och där du känner dig etiskt nöjd med placeringen. Det finns många olika områden att investera sina pengar i. Just nu är vårdbemanning väldigt populärt. Det är ju inte speciellt konstigt eftersom sjukhusen ropar efter more »

Läs mer

Tips vid bostadsförsäljning

Här följer ytterligare några ekonomitips. Vi ska kika på vad man egentligen ska tänka på när man säljer sin bostad för att få till en lyckad affär med mesta möjliga vinst. Det första vi ska ta upp är vikten av att hitta en bra mäklare. Visst kan det vara lätt att tänka att man sparar more »

Läs mer

Kan det vara ekonomiskt att låna?

Jag fortsätter att informera om ekonomi här på bloggen. Idag tänkte jag sätta tänderna i fenomenet snabblån. Den här typen av lån har varit ganska utskällda på senare år, men jag vill inte riktigt hålla med i kritiken. Visst finns det risk att sätta sig i skuld när man lånar pengar, men använder man sig more »

Läs mer

För- och nackdelar med kredit

Förutom tips och råd på fonder kommer en hel del annan matnyttig information om ekonomi. Idag tänkte jag till exempel ta upp för och nackdelarna med kreditkort. Dessa har ett något oförtjänt dåligt rykte. Visst är det noga att man har kontroll och inte skenar iväg och köper allt för mycket på kredit, men kortet more »

Läs mer

Fonder eller aktier?

Läs mer

Att välja fonder!

Det finns några viktiga frågor att ställa när du väljer fonder att spara i, därför tänkte jag tipsa er om några av de viktigaste. Hur ser fondens historia ut? Det är viktigt att jämföra med index inom branschen som du ser på. Om det svänger mycket från index så kan detta indikera på att fondförvaltaren är more »

Läs mer

Spelbolagsportfölj!

Läs mer