Category Archives: Finans

Var ska du placera dina pengar?

Frågan i rubriken är både lätt och komplicerad. Du ska naturligtvis placera dina pengar där de ger dig god avkastning och där du känner dig etiskt nöjd med placeringen. Det finns många olika områden att investera sina pengar i. Just nu är vårdbemanning väldigt populärt. Det är ju inte speciellt konstigt eftersom sjukhusen ropar efter more »

Läs mer

Tips vid bostadsförsäljning

Här följer ytterligare några ekonomitips. Vi ska kika på vad man egentligen ska tänka på när man säljer sin bostad för att få till en lyckad affär med mesta möjliga vinst. Det första vi ska ta upp är vikten av att hitta en bra mäklare. Visst kan det vara lätt att tänka att man sparar more »

Läs mer

För- och nackdelar med kredit

Förutom tips och råd på fonder kommer en hel del annan matnyttig information om ekonomi. Idag tänkte jag till exempel ta upp för och nackdelarna med kreditkort. Dessa har ett något oförtjänt dåligt rykte. Visst är det noga att man har kontroll och inte skenar iväg och köper allt för mycket på kredit, men kortet more »

Läs mer

Fonder eller aktier?

Läs mer

Att välja fonder!

Det finns några viktiga frågor att ställa när du väljer fonder att spara i, därför tänkte jag tipsa er om några av de viktigaste. Hur ser fondens historia ut? Det är viktigt att jämföra med index inom branschen som du ser på. Om det svänger mycket från index så kan detta indikera på att fondförvaltaren är more »

Läs mer

Spelbolagsportfölj!

Läs mer

Guldvärda fonder!

Något som man tydligt kan se just nu är att guldpriserna har rusat uppåt i samband med den fallande börsen. Detta har resulterat i att fler och fler köpt guldfonder, men något man bör vara medveten om som köpare är att det är ett annorlunda sätt att spara i fonder. Priset på guld har hittills more »

Läs mer

Stora investeringar!

Nu börjar hösten närma sig och det börjar bli dags att se över sitt sparande igen. Jag tänkte därför säga några till ord om investeringar och sätt att smarta sätt att öka sitt kapital. Något som är vanligt nu på hösten är diverse renoveringar av fastigheter eller en och annan ombildning av hyresrätt. Här har man ett ypperligt more »

Läs mer

Innan du börjar med fonder!

Jag har nämnt det förut men känner att det är värt att upprepa. När man ska börja spara i fonder och aktier så bör man har ett relativt stort kapital att röra sig med. Vare sig man har sparande sedan tidigare, har sålt något med vinst eller tagit enkla lån på nätet så krävs det en relativt more »

Läs mer

Valutarisker i fondsparande!

Läs mer